Yrityskauppa - Kera Groupille uusi tuotantolinja Viitasaarelta

Kera Group Oy on ostanut liiketoimintakaupalla Paroc-tyyppisten rakennuspaneelien jatkojalostukseen erikoistuneen robottilinjan. Viitasaarella toimiva Multi Cap Tech Oy valmistaa rakennuspaneelista ilmastointihormeja mm. maatalousrakennuksiin. Samoin ohjelma käsittää palonkestäviä kuilurakenteita muuhunkin rakentamiseen sekä savunpoistoluukkuja.

-Halusimme kumppanuutta isomman rakennusalan toimijan kanssa, kertoo Viitasaarella sijaitsevan tehtaan vetäjänä toimiva insinööri Tero Tuohimetsä. – Uskomme, että tuotteille löytyy uusia käyttösovellutuksia varsinkin rakennusalalla. Tuotantoideamme on nimittäin hyvin teollinen ja kilpailukykyinen, jatkaa Tuohimetsä. Yritys on työllistänyt vetäjän lisäksi kaksi työntekijää.

-Aiomme siirtää tuotantolinjan jo tämän vuoden aikana Orimattilaan. Robottilinjasto antaa meille uuden vaihtoehdon valmistaa savunpoistoluukkuja, sanoo toimitusjohtaja Seppo Nieminen Kera Group Oy:stä.

Rakennuksen kuorirakenteissa yleistyneen sandwich-paneeleiden käyttö lisääntyy myös rakennusosien valmistuksessa. Etuina ovat hyvä lämmöneristävyys ja hyvät palo-ominaisuudet. Paneeleita on valittavissa sekä vuorivilla- että uretaanieristeellä.

Yrityskaupalla Kera Group katsoo vahvistavansa omien savunpoistoluukkujen tuotantoa. Samalla se haluaa etsiä innovatiivisia ikkuna- ilmastointiratkaisuja mm. tuotantorakennuksiin. Kattoikkunoita ja savunpoistoluukkuja valmistavan Kera Group konsernin liikevaihto on 22 milj. euroa. Muina tuotteina yhtiöllä on valokatteita, lasiterasseja ja akryylivalaisimia. Työntekijöitä on Suomessa 95 ja naapurimaissa sijaitsevissa tytäryhtiöissä 52.

Terveisin
KERA GROUP OY