Tapiolan uimahalli

Yritysesittely

Kera Group Oy on rakennusalan muovituotteita valmistava yritys. Yhtiön asiantuntemus keskittyy erilaisiin päivänvaloratkaisuihin sekä paloturvallisuutta edistäviin savunpoistojärjestelmiin. Päätuotteita ovat savunpoistoluukut ja kattovalokuvut. Omakotirakentajille Keraplast toimittaa valokatteita. Yhtiö on myös muoviosien sopimusvalmistaja, tilaajina vene- ja valaisinteollisuus. Laajentuneen yhtiön nimi muutettiin vuonna 2012 Kera Group Oy:ksi. Alabrändit KERAVENT® (savunpoisto), KERAPLAST® (valoa läpäisevät rakennustuotteet) KERAPLAST INTERIOR® (sisustusvalaisimet) ja KERAPLAST® B to B (muoviosien alihankinta) jakavat yhtiön liiketoimintayksiköiksi.

Liiketoiminta

Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto oli 23,4 milj. euroa. Tytäryhtiöt toimivat Venäjällä, Ruotsissa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yhtiön toimitusjohtaja on Seppo Nieminen ja hallituksen muodostavat Tapio Nieminen, Juha Nieminen ja Seppo Nieminen. Konsernin koko henkilöstön määrä on 139. Kera Groupin omistaa yhtiön perustaja Tapio Nieminen yhdessä poikiensa Sepon ja Juhan sekä yhtiön avainhenkilöiden kanssa.

Toimitilat

Orimattilassa tuotantotiloja on yhteensä 7500 m². Viime vuosien toimitilainvestoinnit ovat koskeneet kattovalokupujen tuotantolinjojen modernisointia sekä terassilasituksien lasi-alumiinituotteiden valmistusta.

Vienti

Kera Group toimii Itämeren maissa. Tytäryhtiöt ovat Ruotsissa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Venäjällä. Keraplast Interior designtuotteita toimitetaan maailmanlaajuisesti.

CE-merkityt tuotteet

CE-merkityt savunpoistoluukut ovat osa kiinteistöjen paloturvallisuutta. Savunpoiston luotettava toiminta tulipalotilanteessa on tärkeää henkilö- ja esinevahinkojen ehkäisemiseksi. CE-merkki varmistaa, että luukut täyttävät euronormin vaatimukset.

Laatupolitiikka

Yrityksessä on voimassa oleva laatujärjestelmä. Inspectan auditoima ISO 9001 -laatusertifikaatti.

Historia

Kaksi sodanjälkeiseen suureen ikäluokkaan kuuluvaa nuorta miestä saivat kipinän ryhtyä yrittäjiksi muovialalle. Tapio Nieminen ja Pertti Könönen päättivät vuonna 1971 perustaa osakeyhtiön, jonka yhtiöjärjestykseen kirjoitettiin ”kattovalokupujen ja muiden muovituotteiden valmistus”. Kattovalokuvut edustivat siihen aikaan modernia arkkitehtuuria. Keraplast 40 v. Valoa ja Ilmaa -kirja

Ympäristö

Yritys sitoutuu ympäristöasioiden jatkuvaan parantamiseen.

Arvot

Yritykselle yli kolmekymmentä vuotta sitten luotu arvomaailma on osoittautunut pitäväksi.